Gatunek górski o ograniczonym zasięgu do południowo-wschodniej części Alp. Zarówno w Polsce, jak i w sąsiednich krajach w sposób pewny dotychczas nie stwierdzony. Z uwagi na rozmieszczenie ogólne i brak okazów dowodowych dane o występowaniu na Śląsku Górnym oraz inne ogólnikowe dane należy uważać za niewiarygodne.